بیت دیفندر

آنتی ویروس چیست و چگونه کار میکند؟ بهترین آنتی ویروس 2023

آنتی ویروس یکی از ابزارهای اساسی در دنیای سایبری امروز می‌باشد. در دنیای دیجیتال پر از تهدیدات ویروسی و مخرب، حفاظت از داده‌ها و اطلاعات شخصی یک چالش اساسی تبدیل شده است. در این مقاله، به معرفی آنتی ویروس، چگونگی عملکرد آن، انواع مختلف آنتی ویروس، و راهنمای انتخاب آنتی ویروس مناسب خواهیم پرداخت.

آنتی ویروس چیست؟

آنتی ویروس نوعی نرم افزار است که برای جلوگیری، اسکن، شناسایی و حذف ویروس‌ها و بدافزارها از سیستم‌ها استفاده می‌شود. پس از نصب، اکثر نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس به‌طور خودکار در پس‌زمینه اجرا می‌شوند تا در زمان واقعی از حملات ویروس محافظت کنند.

برنامه‌های جامع حفاظت از ویروس به محافظت از فایل‌ها و سخت‌افزارهای یک سیستم در برابر بدافزارها مانند کرم‌ها، اسب‌های تروجان و نرم‌افزارهای جاسوسی کمک می‌کنند و همچنین ممکن است امکانات حفاظتی بیشتری مانند فایروال‌ و امنیت مرورگر ارائه دهند.

همچنین بخوانید: آشنایی با انواع آسیب‌پذیری‌های امنیتی 

آنتی ویروس چگونه کار می کند؟

نرم افزار آنتی‌ویروس با بررسی و مقایسه برنامه‌ها و فایل‌های سیستم در برابر پایگاه داده‌ای از انواع شناخته شده بدافزارها شروع به کار می‌کند.

به طور معمول، اکثر آنتی‌ویروس‌ها از سه دستگاه تشخیص مختلف استفاده می کنند:

تشخیص خاص، که بدافزار شناخته شده را شناسایی می کند.

تشخیص عمومی، که به دنبال قطعات شناخته شده یا انواع بدافزارها یا الگوهایی است که با یک پایگاه کد مشترک مرتبط هستند.

 تشخیص اکتشافی، که با بررسی ساختارهای فایل‌های مشکوک، ویروس‌های ناشناخته را اسکن می‌کند.

هنگامی که آنتی‌ویروس فایلی را پیدا می کند که حاوی ویروس است، معمولاً آن را قرنطینه و یا علامت گذاری می‌کند تا آن را حذف و یا غیرقابل دسترس کند تا دستگاه را در برابر آن ایمن بدارد.

آنتی ویروس چگونه کار می کند؟

 بد افزار (malware) چیست؟

بد افزار مخرب یک اصطلاح عمومی است که به برنامه‌های نرم‌افزاری اشاره دارد که برای آسیب رساندن به کامپیوتر، سرور یا شبکه رایانه‌ای طراحی شده‌اند. نمونه‌های رایج شامل ویروس‌ها، نرم افزارهای جاسوسی و اسب‌های تروجان است. بدافزار می‌تواند سرعت دستگاه شما را بسیار کند کند یا اینکه فایل‌ها را حذف کند. مجرمان اغلب از بدافزارها برای ارسال هرزنامه، به دست آوردن اطلاعات شخصی و مالی و حتی سرقت هویت کاربران استفاده می کنند.

ویروس چیست؟

ویروسِ کامپیوتری، کد یا برنامه ای مخرب و طراحی شده به منظور ایجاد تغییر در نحوه عملکرد سیستم رایانه ای است که بدون اطلاع کاربر از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر منتقل می شود. اگرچه برخی ویروس ها فقط آزار دهنده بوده و هیچ دردسری برای سیستم ایجاد نمی کنند، اما متاسفانه برخی دیگر که تعدادشان هم کم نیست؛ مخرب هستند. این دسته از ویروس ها به گونه ای طراحی شده اند که می توانند سیستم شما را آلوده نموده و کنترل دستگاه را به دست بگیرند.


شاید برایتان جالب باشد بدانید که ویروس ها می توانند خود را کپی کرده و بدین ترتیب به کامپیوترهای گوناگون و شبکه های مختلف راه پیدا کنند. دقیقا مانند یک ویروس بیولوژیکی که در مدت زمانی کوتاه از فردی به فرد دیگر سرایت می کند، به همین خاطر به آنها ویروس میگویند.
شاید این سوال ذهنتان را به خود درگیر کرده باشد که ویروس های کامپیوتری از چه طریقی گسترش پیدا می کنند؟
جالب و در عین حال لازم است بدانید که ویروس ها راه های گوناگونی برای گسترش در اختیار دارند. بارگیری در اینترنت، دیسک های قابل جابجایی آلوده نظیر فلش مموری، پیوست های ایمیل، لینک های مخرب موجود در شبکه های اجتماعی و… همه از جمله متداول ترین روش های گسترش بد افزارها محسوب می شوند.

چگونه بفهمیم کامپیوتر ما ویروسی شده است؟

اگر فکر می کنید که ویروس ها تنها کامپیوترها را آلوده می کنند، در اشتباهید. بگذارید خیالتان را راحت کنیم. کلیه دستگاه های هوشمندی که به اینترنت وصل می شوند، در معرض خطر آلوده شدن به ویروس هستند. پس تلفن های همراه نیز از شر این برنامه های مخرب در امان نیستند، بنابراین اگر متوجه علائم غیر عادی در تلفن همراهتان شدید، به ویروسی شدن آن شک کنید!

چگونه از ویروسی شدن کامپیوتر و تلفن همراه خود جلوگیری کنیم؟

این سوال یکی از پرتکرارترین سوالاتی است که به وفور از سوی کاربران مطرح می گردد. همه ما می دانیم که ویروس ها چه بر سر کامپیوترها و تلفن های هوشمند می آورند، بنابراین به دنبال راهکارهایی هستیم که به این کابوس وحشتناک پایان داده و خودمان را از این ترس برهانیم.
آیا می توانید قید اتصال به اینترنت را بزنید تا خیالتان راحت باشد که سیستمتان هیچ گاه ویروسی نخواهد شد؟ مسلما چنین چیزی آن هم در دنیای امروز که اینترنت تمام جنبه های زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده است، شدنی نیست. پس باید چاره بهتری اندیشید.
چه راه حلی بهتر از نصب آنتی ویروس روی کامپیوتر و تلفن همراه هوشمند؟! هم لذت استفاده از اینترنت را تجربه کنید، هم نگران ویروسی شدن سیستمتان نیستید. حقیقتا راه حلی بهتر از آنتی ویروس برای پایان دادن به این وضعیت نگران کننده سراغ نداریم که به شما معرفی کنیم. با این نرم افزار کاربردی از شر ویروس های دردسرساز خلاص شوید و با خیال راحت از کامپیوتر و تلفن همراه هوشمندتان استفاده کنید.

 

ویژگی های آنتی ویروس مناسب

ویژگی‌های یک نرم‌افزار آنتی‌ویروس در انتخاب نرم‌افزار مناسب برای حفاظت از سیستم و داده‌های شما مهم هستند. در ادامه، ویژگی‌های اصلی یک آنتی ویروس کارآمد را شرح می‌دهیم:

با انتخاب یک نرم‌افزار آنتی ویروس که این ویژگی‌ها را داشته باشد، می‌توانید سیستم خود را به طور بهتری از تهدیدات سایبری محافظت کنید.

آیا همه سیستم ها به آنتی‌ویروس نیاز دارند؟

بله، اغلب سیستم‌های کامپیوتری به نرم‌افزار آنتی ویروس نیاز دارند. این نرم‌افزارها می‌توانند داده‌ها و اطلاعات حساس شما را از حملات مخرب محافظت کنند.

استفاده از آنتی ویروس مهم است چرا که ویروس‌ها و مالورها به طور مداوم توسط هکرها و نفوذگران جدید ساخته می‌شوند و منتشر می‌شوند. بدون آنتی‌ویروس، سیستم شما ترتیب‌های کارآمد برای تشخیص و حذف این تهدیدات را ندارد و در معرض خطر امنیتی قرار می‌گیرد.

بنابراین، به‌طور کلی، توصیه می‌شود که همه کسانی که از کامپیوترها، لپ‌تاپ‌ها، تلفن‌های همراه و دیگر دستگاه‌های مشابه استفاده می‌کنند، نرم‌افزار ضدویروس را نصب و به‌روز نگه دارند تا از امنیت دیجیتال خود محافظت کنند.

همچنین بسیاری از افراد بر این باورند که با برخورداری از دانش کافی در زمینه امنیت اطلاعات قادر به پیشگیری از خطرات احتمالی هستند. پس نیازی به نصب انتی ویروس ندارند. البته ما هم تا حدودی با نظر این عزیزان موافق هستیم. بله؛ می توان با رعایت نکات امنیتی متعدد و متنوع امنیت سیستم را تا حد قابل توجهی حفظ کرد.

برای این کار کافی است هر نرم افزاری را دانلود نکنید، وارد هر سایتی نشوید، پلاگین های دارای ضعف امنیتی را غیر فعال کنید و…! اگرچه انجام این کارها برای حفظ امنیت سیستم لازم است، اما کافی نیست، زیرا هکرهای امروزی دست روی دست نگذاشته اند تا شما راه نفوذ آن ها به سیستم را ببندید. آن ها هر روزه روش های جدید و خلاقانه ای برای نفوذ به سیستم های امنیتی یافته و تلاش من و شما را بی نتیجه می گذارند! چاره دائمی و مطمئن برای جلوگیری از حملات هکرها و ویروس ها نصب آنتی ویروس است. اجرای آنتی ویروس بر روی هر سیستمی که به اینترنت متصل است، الزامی می باشد.

آیا نصب آنتی ویروس عوارضی برای کامپیوتر دارد؟

اگر به آن دسته از افرادی تعلق دارید که فکر می کنید نصب آنتی ویروس به کامپیوتر شما آسیب می رساند، این قسمت از مقاله مختص شما است. اگرچه در گذشته نصب آنتی ویروس بر روی کامپیوتر موجبات کندی عملکرد آن را فراهم می ساخت، اما امروزه چنین نیست. البته همان زمان هم مشکل از سخت افزار ضعیف کامپیوترها بود که با نصب این نرم افزار کاربردی جایی برای سایر برنامه ها باقی نمی ماند. پس با خیال راحت آنتی ویروس مورد نظرتان را نصب کنید و سیستمتان را از شر ویروس ها و دردسرهای حضورشان در امان بدارید!

نصب نرم‌افزار آنتی ویروس به طور عمومی به بهبود امنیت سیستم شما کمک می‌کند و تأثیرات مثبت زیادی دارد. اما برخی از عوارض و نکاتی که باید در نظر گرفته شوند عبارتند از:

به طور کلی، مزایای نصب یک نرم‌افزار آنتی ویروس عوارض احتمالی خود را دارد. اما این عوارض نسبت به مزایا و اهمیت حفظ امنیت سیستم و داده‌های شما کمتر اهمیت دارند. برای کاهش این عوارض، می‌توانید نرم‌افزار آنتی ویروس را به طور منظم به‌روز نگه‌دارید و از منابع سیستم بهینه استفاده کنید.

انواع آنتی ویروس از نظر کاربری

انواع انتی ویروس ها را از نظر کاربری به دو دسته ویندوز و اندروید تقسیم بندی می کنند، اما تفاوت آنتی ویروس ویندوز و اندورید چیست؟ همان طور که از نام این دو آنتی ویروس پیدا است، نسخه ویندوز را برای کامپیوتر و نسخه اندروید را برای تلفن های همراه هوشمند مورد استفاده قرار می دهند. لازم به ذکر است که این دو از نظر وظیفه و عملکرد هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند.

بهترین انتی ویروس های ویندوز 2023

لیست زیر مجموعه ای از بهترین انتی ویروس های مخصوص ویندوز در سال 2023 است که با نصب یکی از این موارد میتوانید سلامت کامپیوتر خود را تضمین کنید.

 

انواع آنتی ویروس از نظر کاربرد

آنتی ویروس ها را از نظر کاربرد به دو دسته خانگی و سازمانی تقسیم بندی می شود. ضد ویروس های خانگی تنها بر روی یک سامانه منفرد نصب می گردند. درحالیکه استفاده از ضد ویروس های سازمانی برای شرایطی مناسب است که چندین کاربر به شبکه متصل شده و به همین دلیل امکان نظارت بر پیکربندی آنتی ویروس ها به صورت یک به یک میسر نمی باشد. اصلی ترین تفاوت موجود میان آنتی ویروس خانگی و سازمانی این است که آنتی ویروس سازمانی در مقایسه با نوع خانگی از امکانات اضافی و پیشرفته تری برخوردار می باشد.

خرید بهترین آنتی ویروس از سایت بیت دیفندر

بیت دیفندر یکی از بهترین آنتی ویروس های دنیا برای ویندوز و اندروید میباشد و میتوان از آن برای مصارف خانگی و سازمانی استفاده کرد. شما میتوانید برای خرید آنتی ویروس بیت دیفندر سازمانی اورجینال با بهترین کیفیت به قسمت محصولات سایت https://www.bitav.ir مراجعه نمایید.

 

 

خروج از نسخه موبایل