خرید آنتی ویروس بیت دیفندر با لایسنس اصلی

آشنایی با نرم افزار DLP، نحوه عملکرد و مزایای DLP

DLP چیست؟

DLP که مخفف اصطلاح Data Loss Prevention یا پیشگیری از دست رفتن داده‌ها است، مجموعه ای از ابزارها و فرآیندهایی است که برای اطمینان از گم نشدن، سوءاستفاده نشدن یا دسترسی افراد غیرمجاز به داده های حساس به کار گرفته می شود.

DLP چیست

نرم افزار DLP چیست؟

نرم افزار DLP داده‌های تحت مقررات، محرمانه و حیاتی برای کسب و کار را طبقه بندی کرده و نقض سیاست‌هایی که توسط سازمان‌ها تعریف شده یا در یک بسته سیاست از پیش تعریف شده قرار دارند را شناسایی می‌کند. این بسته سیاست‌ها معمولا بر اساس الزامات انطباق با مقررات مانند HIPAA، PCI-DSS یا GDPR تنظیم می‌شوند.

هنگامی که این نقض‌ها شناسایی شدند، DLP با هشدارها، رمزگذاری و سایر اقدامات حفاظتی، جبران خسارت را اعمال می‌کند تا از به اشتراک گذاری تصادفی یا مغرضانه داده‌هایی که می‌توانند ریسک سازمانی ایجاد کنند توسط کاربران نهایی جلوگیری کند.

نرم افزار و ابزارهای پیشگیری از دست رفتن داده بر فعالیت‌های نقاط انتهایی نظارت و کنترل می‌کنند، جریان‌های داده را در شبکه‌های شرکتی فیلتر می‌کنند و بر داده‌های ابری برای محافظت از داده‌ها در حالت سکون، در حال انتقال و در حال استفاده نظارت می‌کنند. DLP همچنین گزارش‌هایی را برای برآورده کردن الزامات انطباق و حسابرسی و شناسایی نقاط ضعف و ناهنجاری‌ها برای پزشکی قانونی و پاسخ به حادثه ارائه می‌دهد.

چگونه DLP کار می کند؟

نرم افزار DLP ترکیبی از افراد، فرآیندها و فناوری است که برای شناسایی و جلوگیری از نشت اطلاعات حساس عمل می کند. یک راهکار DLP از ابزارهایی مانند آنتی ویروس، هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشین (Machine Learning) برای شناسایی فعالیت های مشکوک استفاده می کند. این شناسایی با مقایسه محتوا با سیاست های DLP سازمان شما انجام می شود. این سیاست ها چگونگی برچسب گذاری، به اشتراک گذاری و محافظت از داده ها توسط سازمان شما را بدون افشای آن برای کاربران غیرمجاز تعریف می کنند.

به طور خلاصه، DLP با مراحل زیر کار می کند:

  1. شناسایی داده های حساس: DLP با استفاده از روش هایی مانند تطابق با الگو، طبقه بندی خودکار و تجزیه و تحلیل محتوا، داده های حساس موجود در سازمان شما را شناسایی می کند. این داده ها می توانند شامل اطلاعات شخصی قابل شناسایی (PII)، مالکیت معنوی، اطلاعات مالی و سایر داده های محرمانه باشند.
  2. تعریف سیاست های DLP: سازمان شما سیاست هایی را برای نحوه مدیریت و محافظت از داده های حساس تعریف می کند. این سیاست ها مشخص می کند که چه نوع داده هایی حساس هستند، با چه کسانی می توان آنها را به اشتراک گذاشت و چگونه باید از آنها محافظت کرد.
  3. نظارت بر فعالیت ها: DLP فعالیت های کاربران را در نقاط انتهایی، شبکه و برنامه های کاربردی نظارت می کند تا انتقال غیرمجاز داده های حساس را شناسایی کند. این نظارت می تواند شامل نظارت بر ایمیل، پیام های فوری، انتقال فایل و فعالیت های وب باشد.
  4. پیشگیری از نشت داده ها: هنگامی که DLP فعالیت مشکوکی را شناسایی کرد، اقداماتی را برای جلوگیری از نشت داده ها انجام می دهد. این اقدامات می تواند شامل مسدود کردن انتقال، رمزگذاری داده ها، هشدار به کاربر یا مدیر و گزارش دهی به تیم امنیتی باشد.

DLP به سازمان ها کمک می کند تا با اطمینان از اینکه داده های حساس به طور ایمن مدیریت و محافظت می شوند، با الزامات انطباقی نیز مطابقت داشته باشند.

نرم افزار DLP چگونه کار میکند؟

چرا DLP مهم است؟

DLP برای استراتژی کاهش ریسک شما، به ویژه در زمینه ایمن سازی نقاط انتهایی مانند دستگاه های تلفن همراه، رایانه های رومیزی و سرورها ضروری است.

امنیت اطلاعات (InfoSec) به رویه های امنیتی گفته می شود که از اطلاعات حساس در برابر سوء استفاده، دسترسی غیرمجاز، اختلال یا نابودی محافظت می کند که شامل هر دو امنیت فیزیکی و دیجیتال می شود. عناصر کلیدی InfoSec موارد زیر را شامل می شود:

  • امنیت زیرساخت و ابر: امنیت برای سیستم های سخت افزاری و نرم افزاری شما برای کمک به جلوگیری از دسترسی غیرمجاز و نشت داده از محیط های ابر عمومی، ابر خصوصی، ابر ترکیبی و چند ابر.
  • رمزنگاری: امنیت ارتباطات مبتنی بر الگوریتم برای اطمینان از اینکه فقط گیرندگان مورد نظر یک پیام می توانند آن را رمزگشایی و مشاهده کنند.
  • پاسخ به حادثه: اینکه سازمان شما چگونه به یک حمله سایبری، نقض داده ها یا رویداد مختل کننده دیگر پاسخ می دهد، آن را اصلاح می کند و پیامدهای آن را مدیریت می کند.
  • بازیابی فاجعه: برنامه ای برای برقراری مجدد سیستم های فناوری شما پس از یک فاجعه طبیعی، حمله سایبری یا سایر رویدادهای مختل کننده.

اما چرا DLP در این میان اهمیت دارد؟ چند دلیل کلیدی وجود دارد:

  • جلوگیری از نقض داده ها: DLP با شناسایی و جلوگیری از انتقال غیرمجاز داده های حساس، به سازمان ها در جلوگیری از نقض داده ها کمک می کند. نقض داده ها می تواند هزینه های مالی قابل توجهی برای سازمان ها به همراه داشته باشد، از جمله جریمه های قانونی، هزینه های بازیابی داده ها و آسیب به شهرت.
  • رعایت مقررات: بسیاری از قوانین، مانند HIPAA در بخش بهداشت و درمان و GDPR در اتحادیه اروپا، از سازمان ها می خواهند که از داده های شخصی قابل شناسایی (PII) محافظت کنند. DLP به سازمان ها در رعایت این مقررات با شناسایی و محافظت از داده های PII کمک می کند.
  • حفظ مالکیت معنوی: DLP می تواند به سازمان ها در محافظت از مالکیت معنوی مانند اسرار تجاری، طرح ها و کد منبع کمک کند. نشت مالکیت معنوی می تواند به سازمان ها از نظر رقابتی آسیب جدی وارد کند.

به طور کلی، DLP یک ابزار ضروری برای هر سازمانی است که به دنبال محافظت از داده های حساس خود و رعایت الزامات امنیتی و انطباقی است.

مزایای DLP

مزایای DLP با توانایی طبقه بندی و نظارت بر داده های شما شروع می شود و شامل بهبود دید کلی و کنترل شما بر داده ها می شود.

طبقه بندی و نظارت بر داده های حساس

دانستن اینکه چه داده هایی دارید و چگونه در کل دارایی دیجیتال شما استفاده می شود، شناسایی دسترسی غیرمجاز به داده ها و محافظت از آنها در برابر سوء استفاده را برای سازمان شما آسان تر می کند. طبقه بندی به معنای اعمال قوانین برای شناسایی داده های حساس و حفظ یک استراتژی مطابق با امنیت داده ها است.

شناسایی و مسدود کردن فعالیت های مشکوک

راهکار DLP خود را برای اسکن تمام داده هایی که از طریق شبکه شما جریان می یابد، سفارشی کنید و از خروج آنها از شبکه از طریق ایمیل، کپی شدن در درایوهای USB یا سایر روش ها جلوگیری کنید.

خودکارسازی طبقه بندی داده ها

طبقه بندی خودکار اطلاعاتی مانند زمان ایجاد یک سند، مکان ذخیره سازی آن و نحوه اشتراک گذاری آن را برای بهبود کیفیت طبقه بندی داده ها در سازمان شما جمع آوری می کند. یک راهکار DLP از این اطلاعات برای اجرای سیاست DLP شما استفاده می کند که به جلوگیری از به اشتراک گذاری داده های حساس با کاربران غیر مجاز کمک می کند.

حفظ انطباق با مقررات

هر سازمانی باید از استانداردها، قوانین و مقررات حفاظت از داده مانند HIPAA، قانون Sarbanes-Oxley (SOX) و قانون مدیریت امنیت اطلاعات فدرال (FISMA) پیروی کند. یک راهکار DLP قابلیت های گزارش دهی لازم را برای تکمیل حسابرسی های انطباق در اختیار شما قرار می دهد که ممکن است شامل داشتن یک برنامه نگهداری داده و برنامه آموزشی برای کارمندان شما نیز باشد.

نظارت بر دسترسی و استفاده از داده ها

برای دور نگه داشتن تهدیدها، باید نظارت کنید که چه کسی به چه چیزی دسترسی دارد و با آن دسترسی چه کاری انجام می دهد. با مدیریت هویت های دیجیتال کارمندان، فروشندگان، پیمانکاران و شرکا در سراسر شبکه، برنامه ها و دستگاه های خود، از نقض داده ها و تقلب داخلی جلوگیری کنید. کنترل دسترسی مبتنی بر نقش (RBAC) نمونه ای از ارائه دسترسی فقط به افرادی است که برای انجام کار خود به آن نیاز دارند.

بهبود دید و کنترل

یک راهکار DLP به شما امکان می دهد تا دید کلی بر روی داده های حساس درون سازمان خود داشته باشید و به شما کمک می کند تا ببینید چه کسی ممکن است آنها را برای کاربران غیرمجاز ارسال کند. هنگامی که دامنه مسائل واقعی و بالقوه را تعیین کردید، می توان برای تجزیه و تحلیل داده ها و محتوا برای تقویت اقدامات امنیت سایبری و تلاش های DLP خود، تغییرات بیشتری اعمال کرد.

خرید و استقرار DLP

هنگام خرید یک نرم افزار DLP، انجام تحقیقات دقیق و یافتن فروشنده‌ای که راهکارش متناسب با نیازهای شما باشد، مهم است.

برای استقرار راهکار DLP خود با حداقل زمان خرابی و اجتناب از اشتباهات پرهزینه، سازمان شما می‌تواند کارهای زیر را انجام دهد:

  • مستندسازی فرآیند استقرار: اطمینان حاصل کنید که سازمان شما رویه هایی را برای دنبال کردن، منابع مرجع برای اعضای جدید تیم و سوابق برای حسابرسی های انطباق دارد.

  • تعریف الزامات امنیتی خود: به محافظت از مالکیت معنوی سازمان خود و اطلاعات شخصی کارمندان و مشتریان خود کمک کنید.

  • تعیین نقش ها و مسئولیت ها: مشخص کنید چه کسی پاسخگو است، چه کسی باید با او مشورت شود و چه کسی باید در مورد فعالیت های مرتبط با راهکار DLP شما مطلع شود. به عنوان مثال، تیم IT شما باید در استقرار شرکت کند تا تغییرات انجام شده را درک کنند و بتوانند مشکلات را حل کنند. همچنین مهم است که مسئولیت ها را تفکیک کنید تا افرادی که سیاست ها را ایجاد می کنند نتوانند آنها را اجرا کنند و کسانی که سیاست ها را اجرا می کنند نتوانند آنها را ایجاد کنند. این کنترل ها و توازن ها به جلوگیری از سوء استفاده از سیاست ها و داده های حساس کمک می کند.

مقالات مرتبط: